Followers

Thursday, June 5, 2008

PENCARIAN AHLI KELANA SETIAWANGSA

CENDERAWASIH ROVERS & ANCHOR ROVERS

Sebagai pengenalan, pasukan pengakap kelana daerah Setiawangsa hanya ada 2 kumpulan iaitu; Cenderawasih Rovers ( Pengakap Darat ) & Anchor Rovers ( Pengakap Marine / Laut ).
Pengakap kelana daerah Setiawangsa masih lagi dlm proses pendaftaran & ingin mencari pelapis ( ahli baru ). Kelayakan untuk menyertai pasukan pengakap kelana adalah seperti berikut:

  • berumur 18 tahun & ke atas.
  • sihat tubuh badan.
  • sedia berkhidmat.
  • mempunyai pengetahuan asas dlm kepengakapan adalah satu kelebihan.

Kepada sesiapa yg berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan mengenai pasukan pengakap kelana di daerah Setiawangsa boleh la menghubungi :
Rusdy Syahrani ( ADC Pentadbiran ) 012-2528131
Roshan Zaki ( ADC Kelana & Latihan ) 012-6220861
Nur Mahfuzah ( Pemimpin Cenderawasih Rovers ) 012-2864629
Taufiq Mohd Sallehuddin ( Pemimpin Anchor Rovers ) 017-6077156

*Yuran keahlian sebanyak RM 5 setahun dan sertakan salinan kad pengenalan.

"Once A Scout Always A Scout"

6 comments:

  1. bang saye nk apply jd kelana tp next year lah. ngan pau skali. haha. june ade cmpg tak?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ntah. tak tau la pula. pau, mahya ngan saye je yg saye tau. haha. owh ade eyh june ni. pau kate yg 3 unit b'uniform tu. tp ntah la

    ReplyDelete
  4. bagus lah korg nak join kelana...berpengakap ni memupuk diri untuk lebih bdisiplin..macam aku,,dulu gemukk skg dah kurus.kira disiplin ar nak diet,,hikhikhik..so ia juga pelengkap pada kegiatan kita sehari-harian..kadg2 kita xsedar yg aper jua kita aplikasikan dalam kehidupan seharian byk di praktikkan dalam berpengakap..

    ReplyDelete
  5. aku jg nak cdgkan..kelana kita wat family day.untuk merapatkan siraturahim between junior and senior..lagi2 senior yg dah lama xjoin.senior2 yg dah BERKABUNG lama tu jom ar kita meriahkan semula kelana kita ni,kita buat come back besar-besaran!!!!kasikk gegar kelana kita.kasik semanagt pada adik2 kita yg baru..satu lagi.aku nak tegur sikit, adc2 pun tunjuklah contoh yg baik pada bdk2 baru..as a leader, u all must have a responsiblity to make ur kelana jadi contoh antara grup kelana2 yg lain..mohon maaf klu terkasar bahasa..makan cili byk2 rasa pedas.minum lah air..

    ReplyDelete
  6. Assalaku'alaykum

    Saya Hisyam, Kelana dr Kuching, tp sekarang study kat UIAM, Gombak,
    sy nk ikut kursus manikayu ,stakat ni dah ikut induksi dan modul A, so kalau ada kursus manikayu modul B, boleh tlg inform sy la, @ 013-8114445,

    Be prepared, TQ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...